Bezochte internetpagina’s kunnen veel vertellen over wat iemand op een computer heeft gedaan. Alleen de namen van de URL’s zeggen vaak genoeg. www.een-mooie-stad-in-twente.nl geeft nu eenmaal een andere indruk als www.zonder-bikini.com. Wij kunnen de bezochte internetpagina’s voor u inzichtelijk maken.

Het regelmatig legen van de tijdelijke internetbestanden kan voor de gemiddelde gebruiker de sporen wel verhullen. Wij kunnen in de meeste gevallen echter ook de bezoeken aan de “gewiste” internetgeschiedenis weer zichtbaar maken, waardoor u duidelijk zicht krijgt op wat er op een computer is gedaan. Wij ondersteunen hierbij ook de meest gangbare browsers, zodat het niet zoveel uitmaakt of men internetpagina’s heeft bezocht middels Firefox, Internet Explorere of Chrome. Ook minder bekende browsers als Opera en Safari worden door ons ondersteund.


Wat kan de internetgeschiedenis u allemaal vertellen:

  • Aankopen welke gedaan zijn via internet.
  • Welke pornosites zijn bezocht.
  • Adressen die in bijvoorbeeld Google Maps zijn opgezocht
  • Welke chat-sites zijn bezocht.
  • In geval van oplichting kan bijvoorbeeld gezocht zijn naar informatie rondom het slachtoffer.
  • Items die op Marktplaats te koop zijn aangeboden.
  • Welke dating-sites zijn bezocht en evt. waarop is ingelogd.
  • Welke email-adressen er mogelijk gebruikt zijn, bijvoorbeeld om in te loggen bij Hotmail, MSN, Yahoo, Gmail enzovoort.

De internet geschiedenis legt veel informatie bloot. Het geeft iemand zijn interesses weer, maar vaak valt uit diverse datums en tijden ook te achterhalen wanneer iemand online was en welke (verwante) websites nog meer werden bezocht. Het geeft daarmee een enorme voorsprong in het geval van een recherche-onderzoek. Zo hebben we bij een onderzoek naar een brand al kunnen aantonen dat iemand rond het tijdstip van een brandstichting, op de plaats delict achter zijn computer had gezeten. Terwijl uit een getuigenverklaring en de verklaring van de persoon zelf bleek dat hij lag te slapen op het moment van de brandstichting.